|
Vyberte si kávu přesně podle své chuti. Kávu dělíme do tří chuťových skupin: sladká a krémová, ovocná a elegantní, šťavnatá a exotická. Každý profil je reprezentován vlastní barvou. Do těchto profilů jsme roztřídili všechny naše kávy, takže na první pohled hned víte, po které sáhnout.
To, jak nám daná káva chutná, najdete vždy v popisu konkrétní kávy. |
|
|
|
Sem řadíme kávy s nižší aciditou, které jsou hezky sladké a plné. Nejčastěji mají tóny čokolády, oříšků a karamelu. |
|
|
Brazílie Valdir a Daniela | Káva od brazilského producenta Valdira Ferreiry a jeho ženy Daniely vás bude bavit každý den. Velmi komfortní šálek s chutí nugátu a podtónem pomerančové kůry.
Tato káva nejlépe vynikne jako překapávaná káva, ale parádu udělá určitě i v moka konvičce. |
Objednat |
|
|
|
To jsou kávy jiskrné s elegantní aciditou. Jsou však umírněné a vybalancované. Často mají střední tělo, medovou sladkost a svěží tóny žlutého ovoce. |
|
|
Burundi Mikuba |
Šálek této kávy z kopce Mikuba je opravdovým potěšením a příkladem komplexní kávy, tak jak ji máme rádi. Ovocná a elegantní káva, které dominují sladké tóny kandovaného ovoce. Celým šálkem prostupuje elegantní acidita citrusových plodů. Prostě vše, co má delikátní káva mít. |
Objednat |
|
|
|
Kávy plné intenzivních chutí s výraznější aciditou. Chuť tropického ovoce nebo zralých červených plodů. Toto je ovocná jízda. |
|
|
Bolívie Floripondio |
Z této farmy nakupujeme kávy již čtvrtým rokem. Loni na podzim jsme měli možnost v Bolívii vybrat 4 různé mikroloty z Floripondia, včetně této klasické odrůdy caturra, zpracované suchou metodou s prodlouženou fermentací třešní (po dobu 24 hodin) v nerezových tancích.
Suchá metoda zpracování se v chuti projevuje funky tóny zralých jahod, rumových pralinek a marmelády. |
Objednat |
|
|