Představujeme vám Josefa Holuba, našeho pražiče, který minulý víkend získal titul mistra ČR v prvním Czech Roasters Championship. Josef se v konkurenci soutěžících z nejlepších českých pražíren dokázal nejlépe popasovat s úkoly, které na soutěžící čekaly. V první části musel prokázat znalost práce se zeleným zrnem. V několika pokusech se seznámil se soutěžní kávou a před finálním pražením popsal, jak se daná káva bude během pražení chovat a jak bude výsledně chutnat. Byl to náročný třídenní maraton, ale příprava se vyplatila a Pepa své zkušenosti proměnil ve zlatou medaili. Za měsíc nás bude reprezentovat na mistrovství světa v Tchaj-peji.
Již brzy pro vás připravíme rozhovor v našem podcastu. | |
Ochutnejte kávy z Pepových rukou: | |
Přímočará a dominantní káva z nové sklizně, zpracovaná klasickou suchou metodou na farmě Emporium. Aroma a chuť jahod v čokoládě, lesního ovoce a vanilky jsou tak výrazné, že na chvilku zapochybujete o původu svého nápoje. Šťavnatost těla společně s dochutí lesního ovoce dělají z této kávy výjimečný zážitek při přípravě jednodruhového espressa a mléčných nápojů. | |
Letošní soutěžní káva finále českého aeropressu. Oblíbená odrůda maragogype zpracovaná suchým způsobem v podání Ratibora Hartmanna. Z farmy rodiny Hartmann nakupujeme každý rok několik různých odrůd, ale maragogype patří tradičně mezi ty chuťově nejzajímavější. Tóny zralého ananasu, meduňky a červeného vína dělají z této kávy velmi zábavné pití. | |
|