Suroviny: 1 kg mletého hovězího masa 1 kg brambor 1 ks cibule 4 ks stroužků česneku 2 ks mrkve 1 ks petržele 400 g drcených rajčat 3 ČL rajčatového protlaku 5 PL worcesterské omáčky 500 ml kuřecího vývaru 300 ml černého piva 120 g másla 3 žloutky 200 g nastrouhaného čedaru Snítek tymiánu, sůl a pepř Postup: Nejdříve si připravíme kaši. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme, vmícháme máslo, žloutky, sýr, osolíme, opepříme a zamícháme. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme mleté maso. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev, petržel a lístky tymiánu. Restujeme cca 4 minuty. Přidáme rajčata, protlak, pivo, worcesterovou omáčku a vývar. Vaříme cca 1 hodinu. Vychladlou masovou směs vložíme do pekáče a zakryjeme ji bramborovou kaší. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Přejeme dobrou chuť.
|