|
|
ma,
je tu další čtvrtek, který má své vlastní jméno. Minulý týden se mu říkalo Tučný a dnes se nazývá Pytlový.
Včera začal čtyřicetidenní půst, který skončí o Velikonocích a který nastoluje jarní úklid těla i ducha (i zásob v kuchyni). Jenomže pozůstatky masopustního hodování to ještě nevzdávají a hlásí se o pozornost.
Je potřeba zpytlovat – rozuměj zpracovat a sníst – všechno zbylé maso, které během půstu nebude mít využití a zkazilo by se. Přesně takhle přišel Pytlový čtvrtek ke svému jménu. Maso se nebude strkat do pytle, už vůbec ne do odpadkového pytle, ale bude se mu hledat využití na talíři.
Můj absolutně nejoblíbenější úskok, jak zpracovat zbylé maso, jsem dnes popsala na blogu v novém článku. Dá se takto využít cokoli. Maso vařené, dušené i pečené. Maso se šťávou i bez, s omáčkou, se zeleninou, maso s polévkou, maso drůbeží, kuřecí i vepřové, maso ze zvěřiny i maso uzené. Všechno funguje:
Výhodou je, že tyhle masové krokety vůbec žádné zbytky nemají, takže příští týden už rozhodně očekávej recept bez masa.
Florentýna
PS. Své postní nápady i bezmasá jídla na každý den budu průběžně sdílet na Instagramu ve stories. A nejspíš u toho časem prozradím jednu docela zásadní informaci. Nebo dokonce dvě.
|
|
|
|
|
|
|