"Oliver ze Spartoo.cz"

"Oliver ze Spartoo.cz" Hello krásné potisky! Doručení zdarma

Čtvrtek č. 443: Masové krokety
Nejde ti e-mail přečíst?
Masové krokety
ma,

je tu další čtvrtek, který má své vlastní jméno. Minulý týden se mu říkalo Tučný a dnes se nazývá Pytlový.

Včera začal čtyřicetidenní půst, který skončí o Velikonocích a který nastoluje jarní úklid těla i ducha (i zásob v kuchyni). Jenomže pozůstatky masopustního hodování to ještě nevzdávají a hlásí se o pozornost.

Je potřeba zpytlovat – rozuměj zpracovat a sníst – všechno zbylé maso, které během půstu nebude mít využití a zkazilo by se. Přesně takhle přišel Pytlový čtvrtek ke svému jménu. Maso se nebude strkat do pytle, už vůbec ne do odpadkového pytle, ale bude se mu hledat využití na talíři.

Můj absolutně nejoblíbenější úskok, jak zpracovat zbylé maso, jsem dnes popsala na blogu v novém článku. Dá se takto využít cokoli. Maso vařené, dušené i pečené. Maso se šťávou i bez, s omáčkou, se zeleninou, maso s polévkou, maso drůbeží, kuřecí i vepřové, maso ze zvěřiny i maso uzené. Všechno funguje:
 
>>  Masové krokety  <<

Výhodou je, že tyhle masové krokety vůbec žádné zbytky nemají, takže příští týden už rozhodně očekávej recept bez masa.

   Florentýna

PS. Své postní nápady i bezmasá jídla na každý den budu průběžně sdílet na Instagramu ve stories. A nejspíš u toho časem prozradím jednu docela zásadní informaci. Nebo dokonce dvě.
Moje další recepty na Facebooku...
Moje další recepty na Facebooku...
...a na Instagramu
...a na Instagramu
Copyright © 2023 Kuchařka pro dceru a Jana Florentýna Zatloukalová
Tento e-mail ti byl zaslán proto, že jsi členem E-mailového klubu Kuchařky pro dceru.

Korespondenční adresa:
Mrs. Wolf s.r.o.
Petrská 9
Praha 1 110 00
Czech Republic

Pokud používáš adresář, zde je moje vizitka:


odhlásit z E-mailového klubu    změnit osobní údaje 

kara vyprodej reserved vyprodej dedoles slevový kupon sinsay vyprodej bon prix poštovné zdarma slevový kod dedoles slevovy kod decathlon vasky slevový kod planeo slevový kod lidl shop slevy lelosi slevovy kod slevový kupon dedoles lidl sleva 20 na vše slevovy kod lelosi darkovy poukaz zalando slevy lidl shop sleva lidl shop notino darkove sady bagind sleva hervis akce 2 1 cropp vyprodej Baťa slevový kód 25% honzovyletenky