|
|
Ahoj ma.
Zima není úplně šťastné období pro zbavování se náhodných tělesných špeků. Ale co dělat, když novoroční výstup na váhu jasně ukázal, že loňský advent a Vánoce nebyly zadarmo a že mě tohle období stálo nejmíň dvě kila?
Mám na to jednoduché řešení (i když ne snadné). Zbytné sádlo je třeba rozpustit pohybem. Rozuměj nerovnoměrným, nepřímočarým, zpomaleným pohybem do kopce. Pro začátek roku a nové turistické sezóny jsem si jako rozcvičku vybrala pár vyhlídek na Vltavu na jih od Prahy.
Zákony zachování hmoty a energie jsou neúprosné a měly by platit vždy. Dokonce i v tak vypjatých situacích, jako je překonávání drobných terénních nerovností vlastní silou. Do batůžku jsem si proto kromě čaje přibalila i svačinu – kus dobrého chleba, ředkvičky a domácí sádlo se škvarky.
Snad jsem tu fyziku pochopila správně.
Hádám, že tě škvaření sádla zaujalo, takže přidávám postup, jak ho vcelku bezpracně a bezkonfliktně upéct v troubě:
Nepřepal to,
Florentýna
|
|
|
|
|
|
|