|
|
Grilovací náčiní Lis na hamburgery, grilovací vidličky nebo kleště. Rozpálit dřevěné uhlí nebo plynový gril je vždy jen začátek. Pravý zážitek z grilování teprve přichází. Na rošt vyskládat maso i zeleninu, vše pečlivě otáčet a dokonale propéct. Bez grilovacího náčiní si neporadíte. |
|
Jehly a rožně Hovězí pečeně, zelenina, kuře či ryba - vše hezky rovnoměrně propečeno. Co k tomu? Stačí grilovací jehly, na které dobroty jednoduše napíchnete. A pokud se vám nechce vše neustále hlídat a otáčet, pořiďte si otočné nerezové rožně s motorkem. |
|
Správná teplota je základ chuti Víte, jakou teplotu má mít uvnitř sedm centimetrů vysoký hovězí steak? Nejste si jisti, jestli je už kuře hotové a nechcete ho neustále rozřezávat, abyste se přesvědčili? Pořiďte si jednoduché teploměry a grilujte na stupeň přesně. Teploměr navíc užijete i v kuchyni. Skvělou vychytávkou jsou pak grilovací pánve. Využít je můžete na jakémkoliv grilu nebo například zahradních kamnech. |
|
Pizzu na grilu? Není problém Milujete italskou kuchyni a pizzu? Připravit ji pro svoje hosty na rozpáleném grilu je jednoduše pecka. Stačí k tomu mít pizza kámen. Některé mají speciální madla pro lepší manipulaci. Pak už je jen na vás, jestli si připravíte oblíbenou Margaritu nebo Mexicánu. |
|
Gril patří pod plachtu Pokud gril odpočívá, je dobré ho zakrýt speciálním obalem na gril, aby se na jeho povrchu neusazoval prach či nečistoty. S trochou péče tak jednoduše chráníte jeho povrch, který si po dlouhou dobu zachová svůj zánovní vzhled a nejen to - prodloužíte životnost grilu. |
|
Čištění grilu, zapalování Opálit rošt z minulého grilování, zbavit ho nečistot, zapečeného oleje i zbytků jídla. Každý gril vyžaduje vhodnou péči. Proto doporučujeme po použití očistit povrch čisticím prostředkem a vhodným kartáčem. |
|
|